Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ατάκα της ημέρας!

-Μάμμα ήρτε μια γυναίκα στο σχολείο σήμερα.Εσύ εν την ξέρεις όμως εγώ ξέρω την.
-Ποιά ήταν?
-Η UNICEF.

Πατάτες με τα αφκά λαλώ σου

Σήμερα θα μιλήσουμεν-τε  για την τέχνη του φαστ φουντ στο σπίτι.
Όλοι γνωρίζουμε ότι μια κουρασμένη μάνα , καθότι συτζιά του μαύρου, υποχρεώνεται, αν και εργαζόμενη , από την κοινωνία, από τον άντρα της, από τη μάμμα της, από τα μωρά της ΚΑΙ από την πεΤΤερά της να μαϊρέφκει. Εκατάντησεν το μαγείρεμα η χειρότερη αγγαρεία της σημερινής ευσυνείδητης μάνας {διότι έσιη τζαι κάποιες (που τες ζηλεύκω) που παίζουν πελλόν και μαγειρεύουν τεϊκ αγουεΪ}
Σήμερα με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι ο Τάτσας δεν θα έρθει σπίτι γιατί η υπηρεσία τον καλεί. (Θενκ γκοτ), άρα τουτέστιν ότι εν θα αγχώνουμε και για το στομάσιη του .
Έτσι λοιπόν, πήρα μιαν ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΗ πατάτα την έκοψα σε μικρά κομματάκια και την έσυρα μες το τιάνι και σε 10 λεπτά το πολλύ ήταν ψημένες , αμέσως μετά έσυρα γκιο  δύο αφκά και τες ανακάτωσα. Το φαϊ αυτό εν οι "πατάτες με τα αφκά". Σε ένα τέταρτο το πολλύ είσαι έτοιμος να πρηστείς. Βάλεις τζαι μιαν κουταλιά γεμάτη γιαούρτι τζαι βουτττάς τες , τζαι μιαν κόκα κολα που πάει με ολα.
Να 'στε σίγουροι πως αν παραγγέλλατε θα επεριμένετε πολλα παρα πάνω.
Άλλες φορές που θενκ γκοτ είμαι χοουμ αλοουν, βράζω ραβιόλες και τριφκω ΕΝΑΝ χαλλούμι και πάλι σε 10 λεπτά αρκέφκω να τρώω.
Φυσικά υπάρχουν και οι φορές που βαρκούμαι και πιάνω 2 δρακουλίνια και μια κόκα κόλα σταθερά.
Ή ενα κουτί χαλλεπιανά, ψουμίν και κοκα κόλα.
Εαν έχετε να προσθέσετε κι αλλα παρακαλώ ...είμαι ανοικτή σε προτάσεις και συνταγές, πλην όμως πρέπει να ξέρετε οτι δεν τρώω οσπρια, λαχανικά και φρούτα. 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γκλάμουρους λάιφ

Αχ πόσο μ'αρέσκουν τούτες οι εναλλαγές δραστηριοτήτων στη δουλειά μου.


Κάμνεις κανένα μήνα μες το γραφείο τζαι σπάζεις τζαι τσακράς με κόλλες, τηλέφωνα, φακέλους κλπ.


Έρκετε μια μέρα όμως που σου λεν αύριο θα πας στο τάδε τόπο, σε λλίες μέρες στον άλλο κλπ. Τζαι περνά η μέρα αθκιασερά σε νέο περιβάλλον, σχολάνεις τζαι πιο νωρίς.


Ή σήμερα θα μείνετε μέσα ως την τάδε ώρα π.χ ως απόψε ...αλλά εν με πειράζει ούτε που εν απλέρωτες οι υπερωρίες. Διότι, αν ήμουν σπίτι θα έτρεχα όπως το Βέγγο, θα άκουα φωνές, "οϊ θέλω να δούμε την Ariel", "οϊ εν η σειρά μου να δούμε τον "Μακουιν", "οϊ να δούμε τη μπαρμπι της μόδας". "Μαμμα πονώ δαμέ" ...."ου πονεί το μωρό δε τι έσιη"(Τατσαμαν) ," τιποτε εν εσιη εν σημασία που θέλει τζαι εμένα έλειψεν μου το στοκ δε την εσύ που το διαπίστωσες"(Τατσα). "Μαμμα πεινώ να φαω κάτι? " "τι κάτι??" μια σιοκολατούα? "οϊ εννα φάμε φαϊ". "Τι φαϊ?" "κεφτέδες" " ΓΙΑΞ"(τρις). "Πήαιννε λούθου" , "οϊ ελούθηκα εκτές πρώτος.Πάντα εγώ?΄" "Κόρη ακόμα λούνεσαι ?? Πόση ώρα ?ε
 Εκατάλυσες ούλο το ντεπόζιτο." (Τζαι φκαίνει εξω γεμάτη σαπουνιές τζαι κρέμες)
"Λούθου εσύ ώσπου να μαϊρεψω "(Εγώ), "οϊ λούθου εσύ τζαι βλέπω εγώ το φαϊ"(Τατσαμαν) , "οι πήαιννε εσύ έχω δουλειές ακόμα".
Ενώ στη δουλειά αν μείνεις πέραν του ωραρίου ούλλοι σκαπουλλάρουν την, ο ένας εσιη πρόβλημα, ο άλλος έσιη φροντιστήρια, ο αλλός εν η μάνα του στο νοσοκομείο, ο θκειός του στην εντατική.
Τζαι μεινίσκεις μόνος σου με το ραδιούι σου, το φραπέ σου, παράγεις έργο γιατί εν σε ενοχλά κανένας, φορτώνεται άλλος τα μωρά διότι ο καημένος ο άλλος(που εν με το ραδιούι τζαι το φραπε) δουλεύκει ακόμα, τζαι πάεις σπίτι τζαι βρίσκεις τζαι ενα πιάτο φαϊ (πάντα μακαρονάδα),τζαι τη βούρνα γεμάτη.
Τζαι τρώεις με ένα κόμπο στο λαιμό, γιατί μολις φάεις πρέπει να φκερώσεις τη βούρνα , να τρίψεις το γκάζι τζαι το πάτωμα γιατί κάμνεις πατιναζ.
 Τζαιιιιιιι τζιη που λαλείς Thank God ετέλειωσα ..αθθυμάσαι ότι πρέπει να πάρεις τη Σιύλλα βόλτα για να μεν σου κοπρίσει την αυλή και διότι αν δεν την πάρεις εσύ δεν πρόκειται να το κάμει κανένας για σένα.
Έρκεσαι που το σιυλλοπερίπατο και σκέφτεσαι "μα είχα βάλει πλυντήριο...φτού" πάεις να βαλεις στο στεγνωτήριο τα ρούχα και ΦΤΟΥ διαπιστώνεις ότι ήσιεν άλλα μέσα που θέλουν δίπλωμα ...και σκέφτεσαι "Θεε μου εγώ πότε θα ππέσω...πλις βοήθα με να τελειώσω." 
Τελειώνεις, όμως ...θυμάσαι πως δεν έκαμες σαντουιτς για τα μωρά για την επόμενη μέρα......κάμνεις το τζαι τζίνο...όμως την ίδια ώρα ετέλειωσε και το πλυντήριο πιάτων....αδειασμα. Κάμνεις τσαϊ για να ηρεμήσεις ...και ναι ..επιτέλους θυμάσαι οτι δεν έκαμες φαϊ για την επόμενη το μεσημέρι....και δεν έχει τελειωμό....
Είμαι κρίμα??? 
Αν ναι ψηφίστε Κουρτίνα 1 , Αν όχι ψηφίστε Κουρτίνα 2
Αν δεν έχετε άποψη Ψοφήστε. Αν εμείνετε χάσκοντας κοινώς άναυδοι ...εν περιμένω να ψηφίσετε τιποτε.
Ευχαριστώ Μαι Μπλογκ που άκουσες το πόνο μου, μόνο εσύ με ακούεις αδιαμαρτύρητα....

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τάτσας Μωρολογίες

      Αφού ούλλοι επιάσετε τα γενεαλογικά  σας δέντρα, τζαι λαλείτε με τόσο καμάρι για τους απογόνους σας λέω να σας παραθέσω και το δικό μου έπος.

     Εγιώ(νι) που λαλείτε μια φορά κι ένα καιρό που ήταν ο Χριστός μικρός, όταν μπαϊ αξιντεντ έφιεν το fairy ανεξέλεγκτα, αποφασίσαμε απο κοινού βεβαίως ότι εν πειράζει, σικκιμέ, που τα τωρα τζαι να πάει δεν θα προσέχουμε και ότι γινει.(ήμουν 20 παρά ..τζαι επαντρεφτηκα που τα δεκαοκτώ ΝΝΑ)

      Και περνά ο καιρός , οι μήνες , τα χρόνια τζαι ο σπόρος μας εν έφκαλλε ριζες.  Κλάματα, οδυρμούς και εγώ πότε θα γίνω μάνα κ.λ.π. Μετά την παρέλευση 5 ετών , επισκεύτηκα έναν ιατρό και του λέω "Κάμε ίνταμπον να κάμεις τζαι θέλω μωρό ΕΚΤΕΣ". (Ναι εμίλησα του Ακριβώς έτσι διότι ηταν Παφίτης ο ανθρωπος και ήξερεν κι αυτός τη νοηματική)

Ποτζί ποδά ενεσούες τζαι χαππουθκια τζαι υπόθετα τζαι εν θυμούμαι τζαι τι αλλο, εκουτσιήσαμε!
Κάμνω το τεστ...βλέπει ο γιατρός 
"Ντα ξέρω ..εκάτσαμε πάνω".
 "Γιατί γιατρέ?" ......
"Εν πάνω που ένα"
     Πάμε στο πρώτο ουλτρα σαουντ, Λέει ο γιατρός 
"Ου γριστός εν τρία, πρέπει να κάμουμε ριντακτσιον"
Ενημέρωσεν με όμως ότι αν εκάμναμε ριντακτσιον θα υπήρχε ο κίνδυνος να αντιδράσει η μήτρα και να τα αποβάλει όλα. Αν τα άφηννα όλα υπήρχε ο κίνδυνος να μην τρέφονται κανονικά και πάλι να τα χάσω. Μπρος γκρεμμος και πίσω ρέμα. Λέω του τζαι εγώ αφού ούτως ή άλλως υπάρχει ο κινδυνος τούτος εκ του φυσικού γιατί να επέμβω εγώ με την απόφαση μου τζαι να κάμω φόνο?? ότι γίνει θα γίνει.
Κι έγινε...

     Η κοιλιά μου εμεγάλωνε με τες μέρες, εφόρουν σουτιέν ...το πιο μεγάλο.(Βασικά τη νύχτα έπρεπε να τα σηκώνω να μεν σφηνώνουν μες τεσ μασκάλες) Φαϊ έτρωα για 3 .Κάθε Σαββατο(που εν ήταν καλό το φαί στην κλινική) είχα αιμορραγία τζαι εβάλλαν μέσα ως 4-5 μηνων.Ποτζί ποδα έβαλα 30 κιλα. 

        Μια μέρα λαλώ, θα πάω κομμωτήριο τωρά να μεν πάω οπως ούλλες παραμονή της εγγυμοσύνης, γιατί εν γελοίο για μένα να φκεις ολοτζιτρινος που το χειρουργειο αλλα να σαι χτενισμένος φορτσάτος. Μες το κομμωτήριο όμως, ενιωθα βάρος επαρπάτουν λες τζαι επριστήκαν τα @@ μου.

      Πάω στο γιατρό λέει αύριο γεννούμε."Ρα αχάπαρη εν εκατάλαβες ότι έχασες υγρά τζαι εφκέρωσεν ο σακκος του γιου σου ..εννα τον χάσουμε επρασινίσαν τα υγρα". Λαλώ του, εν γίνεται εν έχω σασμένη βαλίτσα (ήμουν 30 εβδομάδων). Την επομένη το πρωί εβάλαν με στο χειρουργείο εφκάλαν τα μωρά τζαι ετυλίκσαν τα με ασημόκολλα και βαμβάκι και εβάλαν τα και τα 3 σε 1 θερμοκοιτίδα.

       Το μόνο που θυμούμαι που τζίνη τη φάση ήταν μια πεεεεείιιιιναα! Εσκέφτουμουν αναράες, μέλι, καραόλους ..ότι φανταστείτε. Και ναι οι unbalanced  είχαν τα τζεραστικά δίπλα μου.....τη νύχτα όμως ..οταν έπεφτε η αυλαία... τζαι εξαφανίζουνταν ουλλοι εέκαμα τα αλε ππερέ.

      Περιττόν να σας πώ πως ήταν τα μωρά μες τη θερμοκοιτίδα 2 μήνες, γιατί εγεννήθηκε το πιο μιτσή 1200γρ και το πιο μεγάλο 1700γρ. 

       Η κκελλέ της μιτσιάς ήταν όπως το μαντορίνι και τα δάκτυλα της εμπαίναν άνετα σε καλαμάκι του χυμού. Η άλλη η νευρόσπαστη, εν εφαίνετουν η πέτσα της ήταν πιθηκος(τζαι τωρά έτσι ενι επήρε που το παπα της). Ο άλλος ήταν όπως το μισιαρό , ήταν ημιδιαφανής. Επήρε που τη θκιά του τη Grouta.

       Ε...μετά που τους φέραμε σπίτι αντιλαμβάνεστε! Ώσπου να φαν το πρώτο γεύμα έρκετουν η ώρα για το επόμενο. Είχα πινακίδα βεβαίως βεβαίως τζαι έγραφα τα ούλλα. Πόσο πυρετό είχε ο τάδε τι ήπιε και πότε κλπ. Φουλ οργάνωση. 

    Μετά που 3 χρόνια άρκεψα τα χάπια! Πέρσι έκοψα τα ..αρα πάω καλά ΕΝΝΕ??
,

Το βούρος

Σήμερα θα πάω στο "ΒΟΥΡΟΣ" - να βουρίσω δλδ. να τρέξω κ.λ.π. Έτσι πρέπει , πρέπει να μαστε φιτ σε τουντη δουλεια.
Κι ερωτώ:
1. Έχει τες ίδιες αντοχές ένα πλάσμα στα 18 τζαι τες ίδιες στα 30??

2. Πως μπορεί ένα κακομάζαλο πλάσμα που βουρά ούλλη μέρα κοπελλούθκια να έσιει ενέργεια??

3.Πως μπορεί ένα πλάσμα που έβαλε 30 κιλα στην εγγυμοσύνη τζαι έγινε 90 να μπορεί τωρά να ανταπεξέλθει στο βούρος?

4.Πως μπορώ να φκάλω 1 μιλι σε 5 λεπτα χωρίς να πετακτούν τα μμαθκια μου ποξω, να σηκωστούν οι τρίσιες μου ισιαπάνω (ε που ήταν να σηκωστούν..ισιακάτω?)

5.Πως μπορώ να σώσω 66 κιλά γαούρα να την πετάσσω ισιαπάνω για 5 λεπτά???

6. Πως μπορώ να σταθεροποιήσω τους βίζους να μεν παέννουν πάνω κάτω , τζιη δα, πίσω μπρος τζαι να μεν γίνω ο περίγελος της κερκίδας?

πλης γκοτ χελπ μι!!!!



Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ξενομανία και τα Μαργαριτάρια της

Όλοι καθημερινά χρησιμοποιούμε  λέξεις από ξένες γλώσσες, είτε επειδή σπουδάσαμε στο εξωτερικό, είτε επειδή νιώθουμε ότι η συγκεκριμένη λέξη αναπαριστά καλύτερα αυτό που θέλουμε να πούμε, είτε επειδή θέλουμε να είμαστε "up το date", είτε επειδή υποτιμούμε τη "χουριάτικη" διάλεκτό μας και θέλουμε να "καταχωνιάσουμε" την καταγωγή μας στα άδυτα του Άδη, είτε επειδή θέλουμε να φαινόμαστε μορφωμένοι κ.λ.π. Παρακάτω θα παραθέσω διάφορες λέξεις οι φράσεις που ακούω καθημερινά για να σας μπάσω στο πνεύμα:

  • Το Χαμόζο: H σωστή λέξη είναι Famozo και είναι προϊον καθαρισμού. Σε συνδυασμό με την κατά τόπους τοπολαλιά, όπου το F/Φ γίνεται Η(Αγγλικό)/Χ. Άλλα παραδείγματα: χίλε (Φίλε), χουλ απ (Full up), χέρ'μου (φερ' μου), Χρέναρος (Φρέναρος) κ.α.
  • Η Σέβενα: Η σωστή λέξη είναι Seven up και είναι αναψυκτικό.
  • H Κοακόλα. CocaCola....ως άνω
  • H Σπραϊ. Sprite.... ως άνω
  • Το Σουπερμαρκε ή ΣουπερμαρκεΡ. Το Supermarket 
  • Το Μπλουττου. Το Bluetooth.
  • Το Εξμπο. Το Xbox.
  • To Ίττερνε-Ίττερνερ. Το Internet.
  • Ο Εξπίριαλ. Ο Expert
  • To Ιττέντο. Το Nintendo.
  • Το πλέι στεϊσιο. Το Play Station.
  • To αρκοντίσιο. Το Aircondlition.
  • Το ριμόκκοντρο. Το remotecontrol.
  • Το μιτσουμπίτσιη. Το Mitsubishi
  • Το τουότα. Το toyota.
  • Tο σίκλι ή σίκλιφτ. Το sick leave
  • Τα γλίττε. Τα glitter.
  • To τσιέτσαπ. Το Ketchup
  • Το τέπενχαμς. Το Debenhams
  • Το χοουμσενττε. Το Homecenter
  • To κκουίλ. To quilt. (πάπλωμα)
  • Το μοπαϊ. Το mobile.
  • To πισφιξ. Το speed-fix

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ζαγοροχώρια,Φαράγγι του Βίκου




















Πέγεια, Άγιος Γεώργιος











Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος





Ιωάννινα, Νησί του Αλή Πασά






Μετέωρα