Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Απολογισμός του Πριν και ευσεβείς πόθοι

Τούτο το παιχνίδι που παίζετε άρεσεν μου ..θέλω τζ εγώ
Ευκαιρία να κάμω απολογισμό του παρελθόντος...και ευσεβείς πόθους για το μέλλον.
Χμ..
Καταρχήν ..τι θα άλλαζα στο παρελθόν...αν και είμαι της άποψης ότι όλα συμβαίνουν για ένα σκοπό και ότι κάθε εμπόδιο εν για καλό, εντούτοις για κάποια πράματα...ίσως ήθελα να εν η εξέλιξη διαφορετική..
1.  Εν πρώτοις (μνησθητι Κύριε), θα θελα να χα τα @@ να κόψω τη φόρα κάποιου που εδιάλυσε τη συνοχή ολοκληρου σογιού...χρησιμοποιώντας με ως πρωταγωνιστή. Να τον εξετρύπωνα άμεσα και να ετιμωρείτο αυτός ...και όχι οι υπόλοιποι για μιαν ζωή ... νάκκον γρίφος η υπόθεση...για σας αλλα εν σαννα μιλω μονη μου τζαι εγώ ξέρω...ξέρω τα ούλλα δυστυχώς
2. Θα ήθελα να μεν καμνω  τη δουλεια που κάμνω. Θελω καθε πράμα να σιει τη λογική του....τη κοινή λογική έστω και όι να στηρίζομαι στη λογική του εκάστοτε πουπανοθκιόν μου. Αρέσκει μου η ιστορία των πάντων, ο τρόπος ζωής των πάντων, η φύση των πάντων, οι τόποι, ότι αφηκαν οι πάντες κατά καιρούς. Ναι ιστοριολογία και αρχαιολογία. Ομως αν αλλασεν ο ρους της προσωπικής μου ιστορίας ...εν θα χα τούτα που χω τωρα...τζαι εν τα αλλάζω.
3.Επιπλέον, θα ήθελα να μεν εμωρεύκουμουν κατά καιρούς τζαι να καμνα πράματα που θα με βασανίζαν μια ζωή με τη σκέψη "τι ηλίθια που ήσουν" " πόσο λλιος ήταν ο νους σου", "πόσο πιο μαννή εμπορούσες να γίνεις", "μα ίντα αμπάλατη θεε μου"
4. Και τέλος,θα θελα να μεν  είχα την εσωτερική ανάγκη να αποδείξω ότι είμαι τζίνο που δεν είμαι.
Να μεν έπρεπε να αποδείξω ότι είμαι παλληκάρι, γιατί εν είμαι, ή ότι είμαι δυνατή, ή ότι είμαι ο τελευταίος γιος της οικογενειας που ατύχησε ο σπόρος τζαι εφκέιν γεναίκα ..αλλά για κάλυψη του κενού..έπρεπε να σώννω όσο ο γιος.

και τα υπόλοιπα 4....

 1. Πολλά κλισέ να χουμεν την υγεία μας ..εν θα το πώ .. κανένας εν ξέρει τι του ξημερώνει..(καημένε Σωτήρη)
Θα θελα να χω  τα κότσια τζαι την ετοιμότητα  όποτε μου λαλούν κάτι που με πληγώνει ..διότι είμαι τζαι υπερευεσθητη ... να απαντώ στο ίδιο μήκος κύματος. Να μεν σκέφτομαι ότι εννεν καλά να πληγώσω τον άλλο όσο με πλήγωσε...διότι μπορεί να μεν εκατάλαβεν ότι με επλήγωσε ή διότι μπορει να μεν το κόφκει ο νούς του.
2. Θα θελα να μαι πιο ήρεμη τζαι να απολαμβάνω κάθε στιγμή της ζωής μου με τα μωρά μου...τζαι να μωρεύκουμαι μαζί τους  ...τζαι να διασκεδάζω τζαι να μεν τριβελιζουν το μυαλό μου 100 εννοιες για πλυντήρια, φαγιά, σιδερώματα, δάνεια κ.λ.π
3. Θα θελα να ΜΗΝ βιώσω το σκηνικό τραγικού(αφύσικου) θανάτου κάποιου δικού μου ...να νιώθω τούτη την ξαφνική απώλεια σαν το τέλος του κόσμου.
4. Θα ήθελα τα μωρά μου να μεν βιώσουν κάτι που θα τους στιγματίσει τη ψυχολογία τους μια ζωή.Θα ήθελα να έχουν αυτοπεπόιθηση, τζαι τη ψυχική αντοχή να ανταπεξέλθουν στο κάθε τι...
Αυτά ... νομίζω..για την ώρα...

Πάντως όποιος θέλει να παίξει το παιχνίδι..ΜΠΟΡΕΙ. Εν μούχτιν...!!
Κάμνει καλό τούτος ο απολογισμός τζαι ο διαχωρισμός  του τι πραγματικά θέλω.

Ατε πάω να κάμω καμιά δουλειά.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Προς Αστυνομια Κυπρου-Δερ΄τον γάρο αν σου περνά Νο 2

Και ναι κυρίες και κύριοι, το παραδοσιακό ρητό "Απο'ν μπορεί να δέρει το γάρο , δέρνει το σαμάρι" , τελικά αφορούσε την Αστυνομία μας.
Όπως ανέφερα και σε παλαιότερη ανάρτηση με το ίδιο θέμα η αστυνομία δεν ξέρω τι κάμνει. Δηλαδή επειδή έχουμε κρίση πρέπει ο απλός ο κόσμος να πλερώσει τα σπασμένα?
 Σημέρα είσιε ρανταρ τζιαμέ που με επιάσαν εμένα τις προάλλες. Για καλή μου τύχη εν έσωννα το κορμί μου και κατ'επέκταση εν έσωννα να του πατήσω παραπάνω. Ασε που η διαίσθηση μου με παρακινούσε να μείνω σε αυτή την ταχύτητα μην με πίασει κανένα ρανταρ. Επηαιννα 78χλμ σε τόπο που πάεις 60 (τεσσερις λωρίδες δρόμο πίσω που το ΓΣΠ  ακατοίκητη περιοχή με όριο 60 ιμισιη) .
Δίπλα μου , στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, μια κοπελα επάεννε τζ'εν επαεννε 80χλμ....και ΤΣΟΥΠΠΠΠΠ
βγαίνει από το πουθενα ενας αστυνομικός....ο οποίος έχωσε το αυτοκινητο/μοτόρα, εχώστην τζαι τζιήνος πριν και εφανερώθειν τωρα όπως το θαύμα.
Νεφκει της διπλανής η οποία ίντα που ήταν να κάμει...έπρεπε ννα μου κόψει το δρομο για να μπει αριστερα να την γράψουν.
Κι ερωτω:
-Αφού εν ανέντιμο να παραβαίνουμε τους νόμους , πόσο έντιμο  είναι να χώνεται ο αστυνομικός ?
- Γιατί αφού είσαι τροχαία ..πρέπει να μεριμνάς για την ασφάλεια των οδηγών νέφκεις της αλλης που εν δίπλα μου ,30 μέτρα πριν το ραουντ αμπάουτ τζαι αναγκάζεις την να μου κόψει το δρόμο? Όι μόνο προκαλείς κύριε κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλα θα μπορούσες να προκαλέσεις ατύχημα. (Μέχρι τζαι πάνω σε φώτα τροχαίας είδα να γράφουν κόσμο...ΕΛΕΟΣ)
-Γιατί βάλλουν ραντάρ το πρωι που ο κόσμος τζαι να θέλει να βουρήσει εν μπορεί λόγω κίνησης? Δλδ άτε τζαι έτρεξε αντί 60χλμ επήε 85χλμ ...και τι έγινε.. Γιατί κύριοι δεν πιάνετε το βράδυ τους ραλλίστες ? Που τρέχουν 160-200χλμ και αποτελούν κίνδυνο για τον καθένα? Γιατι εν πιάνετε αυτούς με τα θορυβώδη εξοστς που εν μας αφήνουν να τζοιμηθούμε τζαι τεντώνουν μας τα νεύρα μας?
- Τι θα κερδίσεις κύριε που εννα γράψεις ένα συμπολίτη σου που βουρά το πρωί να πάρει σχολείο τα κοπελλούθκια του  τζαι να πάει στ 'ανάθεμα το μαύρο δουλειά? Που αν αρκήσει μπορεί να χάσει τζαι τη δουλειά του?
-Γιατί εν δέρνεις το γάρο τζαι δ'ερνεις το σαμάρι? Περνά σου? Όξα είσαι ενας θρασύδειλος που εν έσιεις τα κότσια να πιάσεις τζιηνους που πρέπει ..



Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάρχει κρίση? Πούντην?

Σήμερα αποφάσισα να πάω..όχι για σιοππινγκ θέραπι αλλά για τζιαστ γουοτσιηνγκ θέραπι.
Πήγα στο ΙΚΕΑ που έχει πολλά πραματα να δω και θα περνούσε πιο πολλή ωρα.
Ευτυχώς άμα βλεπω πολλά πράματα σαντανώνομαι και αποφασίζω ότι εν θέλω τίποτε τζαι ότι έχω τα πάντα.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εγίνετουν τζιημέσα..πατώ σε πατείς με, ούτε γάμος να ήταν , ούτε παναϋρι .
Πως γίνεται να υπάρχει κρίση τζαι ούλλοι να φορτώνουν τα καρότσια όι με πράματα πρώτης ανάγκης.
Υπάρχει κρίση?? Δεν μας άγγιξε ακόμα σθεναρά? Τι γίνεται εκεί έξω..
Πάεις στην υπεραγορά και έχουν τα καρότσια "τρισπίλι" "ξέσιηλα"...εμένα το δικό μου ίσια που πατώνει... εκτός τζααι αν πιάσω παπιέρ α λα κολ.
Ελπίζω να μεν χρειαστεί να κόψω και το φαϊ....και εν αντεχω την πείνα:(((

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Προς Αστυνομία Κύπρου...Δέρ'τον γάρο αν σου περνά

Το βράδυ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε λόγω των αγώνων ταχυτητας που πραγματοποιούνται 1χιλιόμετρο παρακαλώ μακριά από μας.! Λυπούμαι αυτούς που έχουν σπίτι δίπλα από αυτό το δρόμο.
Δεν είναι δυνατόν να μεν μεινίσκει έστω κι ενας αστυνομικός σ'αυτή την ακτίνα για να μεν ακούει αυτή την θηριωδία!!!
Οι αγώνες διαρκούν τις καθημερινές μέχρι τις 2 και αργίες μέχρι τις 3-4 το πρωί.
Καλέσαμε επανειλημμένως την αστυνομία και μας απάντησαν "Και τι θέλετε να κάνουμε?"
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο κι επικίνδυνο να τρέχετε τον κάθε αλήτη...όμως κάποιες λύσεις πρέπει να υπάρχουν... δεν πάει άλλο. Οι έγγυες θα αποβάλουν.. τα μωρά μας ξυπνούν πανικόβλητα τα βράδια γιατί κάποιος ασυνείδητος "παλάρει" έξω από το σπίτι μας κι έξω από κάθε σπίτι.
Πρώτη φορά στη ζωή μου παρακάλεσα "περκι δώκει πουποτε να ησυχάσουμε"...κακό όμως πραγματικά το σκέφτηκα τόσο απελπίστηκα.
Τι φταίω εγώ που μαι μια κουρασμένη μάνα που σηκώνομαι από τις 5 ..να μην με αφήνουν να κοιμηθώ καθόλου? Δεν είμαι πολίτης της Δημοκρατίας?? Δεν πληρώνω για να απολαμβάνω την ησυχία μου και την ασφάλεια μου??
Και γιατί στήνεις μπλόκο η ώρα 630 το πρωί και πιάνεις τον άμοιρο το κόσμο που βουρά 10-20 χιλιόμετρα παραπάνω να πάει δουλειά όπως τον κατατρεγμένο για να προλάβει, για να μεν τον απολύσουν??
Γιατί εν στήνεις μπλόκο στους αγώνες ταχύτητασ να πιάσεις αυτούς που ταλαιπωρούν τόσο κόσμο, που θέτουν σε κίνδυνο τόσο κόσμο?? Γιατί δεν πιάνεις αυτούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα??
Ή μήπως επάθαμε τη κουβέντα που λέει "απο'ν μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σαμάρι"

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί...

Γιατί επόλλυνεν τόσο η δουλειά αφού μας κόφκουν τους μισθούς?? Γιατί επολλύναν οι ώρες που δουλεύκω αφού εν πλερώνομαι?? Γιατί πρέπει να δουλεύκω τόσο αφου όσοι δουλευκουν κάμνουν λάθη τζαι όσοι πίνουν καφέ τζαι σιησιηνίζουν με τες ώρες εν τους ενοχλά κανένας?
Γιατί νιώθω ένα βιασμό της ψυχικής μου ισορροπίας κάθε μέρα στη δουλειά?
Γιατί με γράφουν τα μωρά το πρωί που βιάζουμαι? Γιατί με γράφουν γενικώς?? 
Γιατί εν με κανεί ένα παγωτό?? Γιατί ...γιατί ...γιατί

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κεφάλια μέσα

Ωραία ...άρχισε και το σχολείο... μα γιατί δεν νιώθω καμιά ικανοποίηση?? Αφού το περίμενα πως και πως...Γιατί νιώθω πως τώρα είναι χειρότερα..? Νιώθω να μου'χουν βάλει νέφτι στον κ....ο, αυγά βραστά στις μασχάλες, να με κυνηγάνε οι σκνίπες, οι κατσαρίδες, οι ακρίδες...
Τώρα που με έπιασε το πνεύμα της ερασιτεχνικής χειροποίητης δημιουργίας ξαφνικά μειώνονται οι ώρες μου...θα κλειδωθω σπίτι..Φυσάει κρύος αέρας τα βράδια..., Θα κάμνω ησυχία απ τις 9 , θα πλυννισκω πιο πολλά,θα σιδερώννω πιο πολλά, θα μαϊρεύκω πιο πολλά!Θα δκεβάζω πολλαπλασιασμούς, θα φτιάχνω μοτίβο..που μεχρι πρότινος δεν ήξερα τι είναι.
Θα φροντίζω πριν από μας για μας!Θα ντύννω βιβλία , τετράδια, θα κάμνω σχεδιάκια πέρκι τελείωσουν μιαν ώρα γρηγορότερα...Αχ κατακαημένη Ρούμελη τι σου μελλε να πάθεις!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ασχετο αλλά πρέπει να το πω.. σήμερα που ήμουν με άδεια είπα να πάω σε ενα βιβλιοπωλείο που φκάλει τα βιβλία παζάρι ημισιη....σε συγκεκριμένο ράφι είχε 25% εκπτωση δήθεν στα λογοτεχνικά και τα τοιαύτα...ΑΛΛΑ ήταν τζαι 2 ευρώ πιο ακριβά που αλλού. 

Ποιον πάεις να κοροϊδέψεις κύριε.. την έκπτωση προσθέτεις την στην αρχική τιμή????
Είμαι ηλίθια όμως διότι με τι πεζίνα που κατάλυσα να πάω κάτω τζιει ..έπιαννα βιβλίο που το βιβλιοπωλείο δαμέ πιο κάτω που χω τζαι κάρτα μέλους και τα πιάνω πιο φτηνά.
Ελεεινά άχρηστα ανθρωπάκια που υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου.