Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Χειμωνιάτικοι Συνειρμοί

Εν πελλαμός η βαρυχειμωνιά! Το 2050 εννα λαλώ " έτσι σιειμώνα έσιει που το 2012 να δω" (αν ζιώ).
Ούλλοι κλαίουνται "πόσα νερά", "Επέλλανεν μας" "πότε να 'ρτει το καλοκαίρι" κ.λ.π.
Άμα εν βρέσιει  κάμνουμε αγρυπνίες, παρακλήσεις να βρέξει.
Δοξα σοι ο Θεός καλοκαίρι έχουμε έξι μήνες το χρόνο...ας μην είμαστε αχάριστοι.
Άσε που το καλοκαίρι όσα και να φκάλεις πυρώνεις, ενώ το χειμώνα όσα έσιεις φορείς.
Εγώ για παράδειγμα, που ξυπνώ που το χάραμα του φου, που τες 05.30 εν ψόφος. Φορώ κλάτσες πάνω που το γόνατο τζαι κλάτσες κάτω που το γόνατο. Φορώ 2 θερμαντικές , τζαι πουπάνω τα υπόλοιπα, ζακέτα, σάκκο, κασκόλ, γάντια. Ε σκουφί εν φορώ ..τα μαλλιά μου εν μακριά ..βράζουν τα ζινίσια μου. Μόνο η φάατσα μου παγώνει...πρέπει να σκεφτώ κάτι  τζαι για τούτο...πριν φκει ο χειμώνας, κάτι πρωτοποριακό, κάτι ανεπανάληπτο, κάτι κλασάτο όπως εν το φυσικό μου.
Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μεν πιώ το φραπέ μου κάθε πρωί μες το αυτοκίνητο με τα παγάκια.Αν πω εν κριάδα τζαι πιω κάτι βραστό θα αρρωστήσω...εν αποδεδειγμένο.
Επίσης, το καλοτζαίρι άμα οδηγάς μες τα ακάμωτα σηκώνεται ττόζιν, ενώ τωρά αν δεν βουλλήσεις (παφιστί) ή βολίσεις (κατά τες άλλες διαλέκτους), ούτε ττόζιν ούτε τίποτε..εν σκονίζεις τα δέντρα και τη φύση τζαι να πέρνουν τζίνο το κακάσχημο σκατί χρώμα.
Αμ το άλλο?? Βρέσιει τζαι κάμνεις τους γυαλλοκαθαριστήρες..τζαι εν θέλεις κάθε λλίο κίττα κέλι να γεμώνεις το τάγκι ,το παούρι του νερού..βέβαααιααα.
Όπου πάεις τα ρυάκια και οι χείμαρροι ρέουν, ενώ το καλοκαίρι πιάνει σε απογοήτευση να δείς τη κοίτη του ποταμού ξερή έννε?? Πιάνει σε μια ανασφάλεια...
Άμα βρέχει καταρρακτωδώς πάεις στο παραθύρι τζαι παλαβώνεις...κοιτάς έξω με ονειροπόλο βλέμμα.!!!Το καλοκαίρι εν θα κάμεις έτσι πράμα...μόνο έσιεις το "αρρκοντισιο" στο μέγιστο
τζαι βλέπεις έξω τζαι λέεις "παναϊα μου έκαψεν μας τζ'εκαούρτισεν μας" ή "αμάνα μου ίντα λαμπρόν".
Εν βρίσκεις δικαιολογίες γιατί εν έπλυννες το αυτοκίνητο, λαλείς γιατί να το πλύννω αφού εννά βρέξει.
Ακούω πολλούς να λένε ότι τα χειμωνιάτικα χρώματα εν καταθλιπτικά.. εγώ πάλε βρίσκω τα ρομαντικά, φέρνουν μου αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων (όπως τότε που ήμουν δημοτικό και διάβαζα τον "Ισθμό της Κορίνθου" και οι γονείς πήγαν στο χωράφι να δούν αν ο ανεμοστρόβιλος εχάλασε τα θερμοκήπια τζαι που τον φοον μου μην  τους πάρει ο ανεμοστρόβιλος εδκέβαζα 2 ώρες τη πρώτη γραμμή του κειμένου με τρεμάμενη φωνή, ώσπου να ρτουν. Ή όπως τότε που πάλε ήμουν νήπιο και όποτε έκαμνε αστραπή εβούρουν πουκάτω που το τραπέζι. )
Α το άλλο..... το χειμώνα φκάλλεις την στον καναπέ που εν αναπαυτικός, ενώ το καλοκαίρι πόσες ώρεσ να κάθεσαι στες καρέκλες κήπου , τζαι πόσες μπύρες να πιεις πια..έλεος πουζιασμα. Άσε που γλιτώνεις το κόψιμο της παττίχας τζαι τα ζουμιά που κολλούν.

Το μόνο άσιημο που βρίσκω στον χειμώνα είναι ότι λόγω των πολλών ρούχων που χρειάζουνται...εν με κανεί μια βαλίτσα άμα εννα πάω κάπου. Ναι τούτο εν πρόβλημα τζαι μάλιστα σοβαρό ειδικά άμα κάθε σάββατο πάω κάπου.

Τελοσπάντων εβαρέθηκα με, πάω να ππέσω μες τα παπλώματα τζαι τες πατανίες..έννε συναρπαστικό τούτο το χειμώνα?? Να' σιει τόση αξία το βράσιμο μες τα ρούχα??



11 σχόλια:

  1. και εγώ μόνο φραπέ χειμώνα/καλοκαίρι..
    συμφωνώ απόλυτα! έχουμε καλοκαίρι να φάν και οι κότες..να μας κάμει και λίο χειμώνα εν θα πάθουμε τίποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάτσα dearest εν πείθεις. Σαν το καλοτζαίρι εν έσσει. Και δεν το λέω τώρα που έχουν πιάσει τα κρύα. Ναι στους 40 βαθμούς. Ναι στη θάλασσα. Ναι στο να φορώ μόνο το μαγιό μας. Ναι στα παγωμένα τα μοχίτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα τα γονιδια σου φαινεται ελοξοδρομήσαν.Έπρεπε να γεννηθεις σε μια τροπική χωρα. Να φορεις ποτζίνες τεσ αχυρένιες φουστες.Να έσιεις ενα στεφανι με λουλούδια στο λαιμό.Φοινιτζές παντου τζαι 10 μαυρους να σου κάμνουν αέρα

      Διαγραφή
  3. Είσαι το νέο είδωλο μου. Θέλω και εγώ άμαν αξιωθώ να κάμω οικογένεια να πιάνω τα όρη και τα παραρά κάθε ΣΚ. Έχει πολλούς που λεν ότι με 2 μωρά που να σηκωστούν να παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πλάσμα μπορει να κάμνει οτι θέλει!Φτάνει να θέλει.Ενταξει εν πιο δύσκολο να κουβαλείς τόσους μαζί σου, αλλά άμα τους μάθεις γιατί σ αρεσκουν κάποια πράματα..μετα μπορει να τους αρέσκουν τζαι τζίνους. Εντάξει εν είσαι πάντα στην κατάλληλη διάθεση αλλα εν στο χέρι μας η αλλαγή.

      Διαγραφή
  4. Φανταζομαι ειναι πολυ υποκειμενικο τι αρεσει σε καποιον. Εμενα στο καλοκαιρι μου αρεσει η ελευθερια που δινει, τα χρωματα που έχει, ακόμη και η ζεστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως εν υποκειμενικό!Διότι το καλοκαίρι προσωπικά μόνο το κίτρινο του ηλιου βλέπω, το κιτρινο της ξεραϊλας, το καφετί που τη σκόνη πας τα δέντρα. Ενω το χειμώνα βλεπω βαθύ πράσινο, άσπρα σύννεφα, γκρίζα συννεφα, φρέσκο καφέ χώμα. Οι δρόμοι τα σπιτια εν πιο φωτεινοί επειδή καθαρίζουν που τη βροχη.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητή εγώ βαρέθηκα ένεκα χειμώνα επειδή μένω συνέχεια σπίτι με τα μωρά και έλυσα... δεν είμαστε συνηθισμένοι... Στο μεταξύ έχει χάζι... τρίδυμα? Εμείς με δίδυμα και είμαστε total lost...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εμεις έτσι είμαστε το παλεύουμε όμως.Επεράσαμε κρισιμες καταστάσεις αλλα εξέχασα τες ήδη.
      Ντάξει τώρα παν δημοτικό εξεπεράσαμε τα πανιά, τα λούματα, το βούρα τους που πίσω μεν κτυπήσουν.
      Φυσικα κάθε ηλικία έσιει τη χαρη της τζαι τες δυσκολίες της.
      Α τζαι που σαι έίτε δίδυμα, είτε τρίδυμα είτε τετράδυμα
      η φασαρία εν ίδια

      Διαγραφή
  6. Ναι! Αθθυμουμαι! Ησουν παντα σχεσισσα με τες καταιγιδες, τωρα που το σκεφτουμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tatsokounoushmas