Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έντα τζαιρούς εφτάσαμεν

Χμμμ... έντα τζαιρούς εφτάσαμεν σιόρ.
Στες συζητήσεις του ο κόσμος λαλεί ότι το τζαιρό που ΄μασταν μιτσιοί ετρώαμεν κρέας μια φορά το μήνα, παπούτσια εκάμναν μας τσίγκενα, ελουννούμασταν μια φορά την 'εφτομά', παντού επαένναμε με τα πόδκια, τσιηπς-σιοκολάτες-παγωτά ετρώαν οι πλούσιοι...εν τζ'εν σαν τωρά που ούλλα έχουν τα έτοιμα.
 Ο παραπάνω κόσμος έκαμνεν τον υπηρέτη για να ζει, άλλη δούλα σε σπίθκια, άλλος  έκαμνεν τον μισταρκό τον ¨φτύρη", άλλος εξενιτεύκετουν τζαι έκαμνεν τον λαντζέρη, το γκαρσόνι, τον εργάτη στα εργοστάσια κλπ κλπ
 Εν τζ'εν όπως τωρά που χειρονακτική εργασία κάμνουν ελάχιστοι, με τη γεωργοκτηνοτροφία ασχολούνται λλίοι, οι παραπάνω έχουν τη δική τους δουλειά ..εν μάστροι του εαυτού τους..ναι ναι. Εν καταδέχουνται να κάμνουν τες πωλήτριες, τες ταμίες, τες καθαρίστριες. Οι πλείστοι εν σπουδαγμένοι και θέτουν ψηλά τον πήχη για μεγάλα πόστα.
 Ως εδώ ήταν η ευμάρεια! Τουλάχιστον οι γενιές που έζησαν μετά το '74 απόλαυσαν κάποια ευμάρεια οι πλείστοι...Τωρά ΟΥΛΛΑ θα αλλάξουν , θα γυρίσει ο κόσμος αξινάστραφα! Ότι λαλούμε εμείς, οι γονιοί μας, οι παππούες μας,  για το τι στερηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια...τωρά θα το λαλούν τα παιδκιά μας με λλίο διαφορετικό τρόπο.
Θα λαλούν ..ρε το τζαιρό που μασταν μιτσιοί ετρώαμε τζαι το κρέας μας, εφορούσαμε τα Νike μας, άλλο που λιξιά εν ετρώαμε, οι γονιοί μας είχαν 3 αυτοκίνητα, επαένναμε τζαι διακοπές...τωρά ίντα τούτο το κακό.

Θα θωρείς με το Ηigh Way τα γαουρούθκια να προσπερνούν, άτε τζαι κανένα λεωφορείο.
Θα μεινίσκουν ούλλοι σε διαμερίσματα τρύπες. Οι παραπάνω εν θα μπορούν να σπουδασουν, ήδη πολλοι παραιτούν τες σπουδες λόγω διδάκτρων. Θα βλέπεις ούλλους τους φούρνους να έχουν κύπριες ταμίες, ούλα τα μαγαζιά κύπριες πωλήτριες. Ε ξενοδοχεία για διακοπές εν θα πηαίννει ο κόσμος για να θωρεί αν εν κύπριοι τα γκαρσόνια που προφανώς θα είναι.Όσοι είχαν κανένα χωράφι τζαι εκαρτερούσαν να το κάμουν οικόπεδα ή το αποκαλούσαν "κατσάβραχα", θα βουρήσουν να το σάσουν να βάλλουν καμιά ρέντα να χουν να τρων..
Αυτό θα ναι το μέλλον το παιδκιών μας!!!

13 σχόλια:

  1. Εν μου αρεσκει τουτο το σεναριο, εν φοιτσιαρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι ότι δεν είναι δύσκολα τα πράματα αλλά τούντο σενάριο εν λίο far fetched...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αερφι, λαλεις?
    Τζεινοι που ειχαν κατσαβραχο τζαι πουλησαν το με το σκεπτικον οτι εν προκειται ποττε να το καλλιεργησουν, εν να το μετανιωσουν πικρα - οπως εγινε στην Ελλαδα.
    Αφου αρκεψα τζαι καλοθωρω τον χωρο πρασινου απεναντι - εν θα ηταν ασχημα... 5-6 αγγουρκες, 2-3 πομιλορκες, κανενα σελλενο, μαϊντανος, κρομμυκια, 2-3 ορνιθες, 1 τσουρουα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕΛΛΕΝΟ!ΕΝ γιαλουσίτικη προφορα?
      ε πες το ψέματα εννα με επιχορηγάτε να σας τα καλλιεργω, να τα λιπαινω, να το κοπριζω

      Διαγραφή
  4. λαλείς πελλάρες. κατ αρχήν ώσπου να μεγαλώσουν τα παιθκιά μας η Κύπρος θα εξαφανιστεί λόγων κλιματικών αλλαγών. άρα ελύσαμε το θέμα γαουρούθκια στον αυτοκινητόδρομο.

    επομένως τους βλέπω να καταλήγουν στο εξωτερικό. Η Κίνα έσσει πολλές προοπτικές, η Ινδία, η Λατινική Αμερική τζαι η Αφρική. Not bad. θα πηαίνω να θωρώ τες κόρες τη μια στη Σανγκάη τζαι την άλλη στην Κόπα Καμπάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατι εννα ζιεις με τα βουνα εσυ τζαι εννα πας να τεσ θωρείς.Αμ τζαι το άλλο? Για να λαλείς εννα πας να τες θωρείς, εννοεις οτι εννα σαι Κύπρο τζαι εννα πααίννεις κάθε τοσο...εάν όπως λαλείς εννα χαθεί η Κύπρος πως θα μεινίσκεις δαμέ? εννα σαι αμφίβιο???

      Διαγραφή
    2. Θα μεινισκουμε τοκυο κορη

      Διαγραφή
  5. πόσων αιώνων είσαι τζιαι εφόρες τσίγκενα τζι έτρωες κριάς μιαν φοράν την εφτομάν;

    σοβαρά, εν είσσιες ελ.έι.κίαρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ανάρτηση αναφέρεται σε εμάς, στους γονιούς τζαι στους παππουες το τι ελαλούσαν
      Πάντως η μάνα μου εφορούσαν τσίγκενα

      Διαγραφή
  6. Το ίδιο εσκέφτουμουν κι εγώ προχτές... ότι είμαστε οι τελευταίοι μιας γενιάς τυχερών που έίχαμε πολλές ευκαιρίες... απόφαν έφαεν που λένε... άλλες εποχές μας περιμένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καθένας σπίτι του να καλλιεργεί τα χορτούθκια τζιαι τις τοματούες του τζιαι κανεί! Φυσικά έτσι όπως πάμε σύντομα θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να καλλιεργείς τα δικά σου τρόφιμα...στην Αμερική ήδη είναι παράνομο πάντως, η Ευρώπη εν τζιαι αρκεί, κόντεξ αλιμεντάριους και λοιπά. Οι θεωρίες συνομωσίας εδώ φαίνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tatsokounoushmas