Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ένα γύρο με...απ'όλα

Μόλις εθκέβασα το "Ένα παιδί μετράει τ'αστρα". Ναι...πράγματι εν το διάβασα στο σχολείο γιατί εν μ΄αρέσκει να μ' εξαναγκάζουν να διαβάσω ολόκληρο βιβλίο, ειδικά άμα εν είμαι βιβλιόφιλος ...όπως ήμουν τότε. Ευτυχώς ήμουν τυχερή, η αρφή μου η μαννοΓρούτα εδκιέβαζεν τα ούλα τα λογοτεχνικά του σχολείου και έγραφε και τες περιλήψεις.
Πλέον εν είμαι έτσι...ναι είμαι των άκρων! Τωρά θέλω 2-3 βιβλία την εβδομάδα. Αν δεν έχω βιβλίο λύω μανιωδώς σταυρόλεξα...αν δεν έχω σταυρόλεξα λύω sudoku ..αν δεν έχω ούτε ποτζίνο τρώω τα νύσια μου τζαι πρήζω τον άντρα μου.(Τα νύσια του εν τρωούνται...γιαξ)
Ε τζαι που λέτε, τούτο το βιβλίο είσιεν ωραίες εκφράσεις όπως είναι το "Κολοκύθια μετά της ριγάνεως" που μου 'μεινε και θα το λέω συνέχεια (στους μάστρους μου...τζαι στον άντρα μου) έτσι στην καθαρεύουσα, εν πιο εύηχο.
Το κέρατο μου το τράγιο επίσης, το έλεα φυσικά τζαι πριν...είχα τζαι πριν.
Ωραίο βιβλίο πάντως για όποιον θέλει να το διαβάσει, βλέπεις το κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού, βλέπεις πως επιβιώνει κάποιος κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μαθαίνεις διάφορες τοπολαλιές, των βλάχων, των γύφτων, των αστών κ.α. Επίσης, βλεπεις πως ενώ γεννιούνται όλοι με τον ίδιο τρόπο, εντούτοις δεν εχουν όλοι τες ίδιες ευκαιρίες, είσαι μια οντότητα που σε καθορίζουν τα: "από που είσαι","ποιου είσαι", "τι δουλειά κανει αυτός που του είσαι", "πόσο χρήμα έχει αυτός που του είσαι".
Συνειδητοποιεις πως άμα θέλεις κάτι πολύ, το κυνηγάς με κάθε μέσο και είτε το πετύχεις ειτε όχι ,στο τέλος  αντιλαμβάνεσαι ότι στην πορεία που ΄κανες για να κατακτήσεις αυτό το κάτι, αποκόμισες τόσες εμπειρίες, τόσα καλά και άλλα τόσα κακά, που αυτά έχουν το ζουμί. Σημασία δεν έχει ο προορισμός...αλλά το ταξίδι μέχρι να πας σ΄αυτόν. Χωρίς τα παρελκόμενα ο προορισμός δεν θα' χε ουσία.
Γι΄αυτό οι μάνες πέφτουν στη φωτιά για τα παιδιά τους...γιατί ξεσκίστηκαν στην κυριολεξία για να τα γεννήσουν, γιατί έμειναν ώρες άυπνες για να τα παρηγορήσουν, γιατί στερήθηκαν τόσα άλλα δικά τους για να τα ευχαριστήσουν, γιατί όταν αυτά αρρώστησαν αυτές πονούσαν περισσότερο, γιατι οταν αυτά κινδύνεψαν η καρδιά τους σφιχτηκε κι έχασε κάποιους κτύπους. Με λίγα λόγια  για να φτάσουν στον προορισμό τους που είναι το παιδί τους ..έπρεπε να κάνουν όλο αυτό το ταξίδι, που παιδί χωρίς όλα αυτά ...παιδί σου δεν το νιώθεις.
Βέβαια ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει στο δικό του ταξίδι...το ανέφερα το παράδειγμα για κάποιες φίλες συμπλογκεριστριες που συνεχώς αναρωτιουνται, γιατί να μπουν  στη διαδικάσια αυτή αν πρόκειτε να στερηθούν τόσα, για να λεν ότι έχουν παιδί και να κάθονται μετα να εξιστορούν τα βάσανα όπως κάνουν όλες οι μάνες. Φυσικά οι μάνες δεν εξιστορούν τα βάσανα τους, ενδομύχως περηφανεύονται που καταφέρνουν να κάνουν αυτό το ταξίδι με όλες τες "αντιξοότητες", αι οποίαι τελικώς δίνουν το ολο νόημα του ταξιδιού.
Ναι είμαι μια ταξιδιάρα κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Τι ωραία ακούεται το ταξιδιάρα ..!
Ευχαριστώ  που διαβάσετε και πάλιν τες τσιόφτες μου, είμαι διατεθειμένη να σας αποζημιώσω για το χαμένο σας χρόνο. Διαθέτω ένα κλώνο "πανάνες", 2 σάκκους πατάτες, 1 σάκκο τεράτσια, μια κάσια κραμπιά, 100 μάτσες κόλιαντρο κ.α.
Παρακαλώ κάμετε τις αιτήσεις σας έγκαιρα πριν φθαρούν τα φθαρτά.


16 σχόλια:

  1. Ήταν που τα αγαπημένα μου των σχολικών χρόνων τζαι που τα λία που εθκιεβασα ευχάριστα....Εσhει επίσης τζαι υπέροχο τίτλο.

    Υ.Γ. Κανένα κιλό τεράτσια για μένα πλιζ. Θενξ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αλλα ουλλα να τα καταλαβω, αλλα τα τερατσια που τα ηβρες? Οξα εγορασες τα για να ταϊζεις την μαννοροκολα? αχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα είναι καλό βιβλίο, να το δώσω στις κόρες να το διαβάσουν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στις υπεραγορές πως ξεχωρίζουμε τον κόλιαντρο από τον μαϊντανό άμαν έν έχουν ταμπελούα;?

    Πρας μόλις κάμει η τερατσιά μας θα σου στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόλιαντρος έχει διαφορετική μυρωδιά που το μαϊντανό, εν πιο αποπνικτική η μυρωδιά του. Συνήθως το κόλιαντρο βγάζουν τον με τες ρίζες ενώ τον μαϊντανό κόφκουν τον για να ξαναπολήσει

      Διαγραφή
  5. Μάνα ξεχωρίζουμε τα που κάτω..ο μαϊντανός εν κομμένος ο κόλιαντρος όχι!
    εξήγησε ο τύπος στον Πρίνο!

    πολλά ωραίο βιβλίο..ανεβάζει το και ο ΘΟΚ φέτος..τώρα να δούμε τι θα δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταχώρηστην ανάρτησή σου στο Book street, να βρέθεται.
    Ούτε εγώ το εθκιάβασα όπως και κανένα άλλο που τα "αναγκαστικά" του σχολείου. Το πρώτο βιβλίο που εθκιάβασα έβερ ήταν ο Ντόριαν Γκρέυ στο πανεπιστήμιο, τζιαι είπα "γουάου, μα εν έτσι τα βιβλία;"

    απορία - εβάλλαν μας στο σχολείο να θκιαβάσουμε "το κέρατο μου το τράγιο";;;

    Μάνα, ο μαϊντανός φκαίνει στες τηλεοράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως την καταχωρω εν εκαταλαβα ακομα πως δουλευκει το πράμα σας

      Διαγραφή
  7. υ.γ. πούντην Cake να δει μάναν τριδύμων να θκιαβάζει 3 βιβλία την εφτομάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "για κάποιες φίλες συμπλογκεριστριες που συνεχώς αναρωτιουνται, γιατί να μπουν στη διαδικάσια αυτή αν πρόκειτε να στερηθούν τόσα," γκουχ γκουχ εκόντεψα τζι εγώ να πνιώ, όι μόνον η Κέικ!!
    Ευχαριστούμε για τούτη την ανάρτηση Τάτσα...
    Τι εννοείς "ΜΑΝΑ ΤΡΙΔΥΜΩΝ";;;;;; Έσιεις τρίδυμα κόρη;;;;;
    ΥΓ: άκουσα από φίλη μου που επήε με τα μωρά της να δει την παράσταση ότι ήταν μεγάλη βλακεία, τα μωρά εβαρεθήκαν τζιαι οι ηθοποιοί δεν αρθρώναν τζιαι δεν ακούουνταν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο άμα το διαβάζεις εν διαφορετικό.. ταξιδεύκει η φαντασία η δική σου τζαι πλάθεις τα όπως θέλεις. Ένα βιβλίο που το κάμνουν ταινία χαλα σου τα δεδομένα που έκαμες αμα το διάβαζες.Όι πάντα βέβαια υπήρξαν τζαι καλές ταινίες που βγήκαν απο βιβλία.Απλά απογοητεύκεσαι άμα ο ηθοποιός εννε κάτι παρόμοιο με τζινο που φανταστηκες

      Διαγραφή
  9. Τούτα τα έχω ακούσει και από άντρες, όχι ότι εξεσhιστίκαν φυσικά, αλλά οι προτεραιότητες τους όλες και ο τρόπος που βλέπουν τη ζωή έχει αλλάξει και ο εαυτός μπαίνει μετά από τα παιδιά τους. Άμαν είσαι έξω από το χορό, καλή ώρα, φαίνεται ωραίο αλλά και τρομακτικό.

    Άσχετο... είσαι 31 χρονών με τρύδιμα κοντά στα 5-6?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tatsokounoushmas