Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ποιος τσιππώνει σε ποιον στον εργασιακό χώρο

Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας διά τζ' αφταίνει καθημερινά, αλλά λίγα περιστατικά φτάνουν στ' αυτιά μας.
Οι δε θύτες εν τζαι μάγκες στην ουσία, τα μεν θύματα παραμένουν εκτεθειμένα.
Με αφορμή τη τελευταία σεξουαλική παρενόχληση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας διερωτώμαι τι εμπορούσε άλλο να κάμει το θύμα για να μην εκτεθεί??
Και η κατάληξη φαντάζομαι θα είναι μια τραγική μετάθεση του θύματος στ΄ανάθεμα το μαύρο τάχα για να γλιτώσει που τα σιέρκα του επίδοξου "παρενοχλητή". Ο δε θύτης θα αποσιωπηθεί με τρόπο η κατάσταση τζαι τζιοιλά ο τροχός.
Ασε που εν μπορεις τζιολας να αποδείξεις μιαν τέτοια παρενόχληση...άσε που μπορει να την επινοήσεις για να απειλήσεις κάποιον...υπήρξαν κι αυτού του είδους τα περιστατικά..(Τωρα λόγω οικονομικής δυσχέρειας σκέφτομαι να βρω κανενα πλούσιο να τον κατηγορήσω για παρενοχληση να μου δώσει κατι τίς να σιωπήσω)
Μετά από γκάλοπ στο χώρο εργασίας μου...με κωμική διάθεση όλοι βέβαια, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, που στο δικό μας εργασιακό χώρο εν έσιει άξιον. Που εν ούλλοι τζιοιμισμένοι τζαι κανένας εν "τσιππώνει" πανω σε κανένα...εν πράματα τούτα? Να θέλεις τζαι να μεν έσιεις?
Τζαι πάλε πες ότι σου τυχε ρε παιδί μου, να μεν γίνεται να δκιαλέξεις ποιος να σε παρενοχλήσει??
Ασε που ..τελικά τι εν παρενόχληση.. με το μυαλό κάποιου σοβαροφανή..παρενόχληση μπορει να εν οτιδήποτε...πχ μουντάρω σε να σε φιλήσω για το καθιερωμένο "Χρονια πολλά" μπορει να θεωρηθεί παρενόχληση (ναι, άκουσα το τζαι τούτο στο γκάλοπ"), ή το να σου μιλά για διάφορες που κάμνουν αυτά και ποκείνα και να σου τα αναλύει με λεπτομερεια.. Επίσης αμα εν χωνεύκω το μάστρο μου τζαι φωνάζει μου το όνομα μου στο υποκοριστικό στυλ εν σεξουαλική παρενόχληση...επειδή κάτι θέλει.
Ενώ αν μου το πεί κάποιος που τον πάω ..εννεν τίποτε. Για κάποιον που κάμνει χοντρά αστεία  η παρενόχληση αρχίζει  μετά που εννα τον τσιλλίσει κάτω με το ζόρι...δηλαδή στα άκρα.
Άσε που υπάρχει τζαι η αλλη αντιμετώπιση του δεν προσβαλλω υπολήψεις μέχρι να μαι σίουρος, μπορεί να εν η ιδέα μου ότι μου κολλά, άηκε να δούμε ως τζιήθθεμέρου.
Άρα η παρενόχληση εν υποκειμενικό ζήτημα κι όχι αντικειμενικό.Ένεν?
Τελικά τι εν η σεξουαλική παρενόχληση.. εδιχάστηκα τελείως τωρά..
Μήπως παρενοχλά με τζαι μένα κανένας τζαι εν επήρα πρέφα??





9 σχόλια:

  1. Για ποιά τελευταία σεξουαλική παρενόχληση μιλούμε;; Λινκ;;;
    Για μένα σεξουαλική παρενόχληση είναι αμαν αρκέφκει να σου τζίζει σε τόπους που εν πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρενόχληση είναι και άμα ο άλλος κάμει υπονοούμενα που σε προσβάλλουν και εν τα θέλει ο κώλος σου. άλλο το υποκοριστικό, άλλο να σε λαλεί πχ. ένας προιστάμενος "σhιοκολάτα" μπροστά σε άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.mjpo.gov.cy/mjpo/mjpo.nsf/All/3DAD2D9D24E205D0C22573E500273144/$file/%CE%94%CE%95%CE%9F%CE%9A-%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A3%20%CE%A3%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%A5%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3%20%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A7%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf?OpenElement

    further reading, pou lene kai sta xwria:
    http://www.imh.com.cy/assets/files/AnnaPilavaki.pdf

    http://www.mjpo.gov.cy/mjpo/mjpo.nsf/3200cb5cc68f841ac2256ed7004d6628/c78658c784146c69c2256ed7004df175/$FILE/EL-CYPR-booklet-violence-03.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ κατατοπιστικά!θενκς. Εν νομίζω να μου χρειαστούν...μόνο για να τα μεταλαμπαδεύσω σε άλλους.Διότι ποιος θα τολμήσει να παρενοχλήσει μιαν κακομάζαλη μάνα με μια φάουσα κοπελλουθκια. Ποιος θα τα βάλει με το απύθμενο μένος μιας πρώην παθούσας και νυν κουρασμένης μάνας που μπορει πλέον άριστα να εφαρμόζει τις τακτικές του ανορθόδοξου πολέμου??(κλάππες, ξερίζωμα τριχων, δαγκωματιες κλπ).? ήταν ρητορική η ερώτηση μεν κουράζεσαι

      Διαγραφή
  4. παρενόχληση είναι άμαν πείς οτι κάτι που κάνει it makes you feel uncomfortable και ο άλλος/άλλη συνεχίζει να το κάμνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν εχω υποστει για να ξερω αλλα φανταζομαι το θυμα καταλαβει ποτε καποια πραματα ξεπερνουν τα κατεστημενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nai sumfono me tous upoloipous,parenoxlisi den einai mono sexoualiki, einai k lektiki k psixologiki, otan se prosvaloun me diaforous tropous k den exeis th dunamh na tous stamathseis,otan sou fonazoun mprosta se olo to grafeio k se rezileuoun xoris logo kathe mera. distixos me thn krish auta ta fenomena einai kathimerina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tatsokounoushmas