Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα χρόνια περνούν μαμά

Με αφορμή την ανάρτηση http://mana-mia.blogspot.com/2012/11/blog-post_26.html της πολυαγαπητημένης μου συμπλογκερίστριας Μάνας, θα θελα να παραθέσω τες απόψεις μου επί του θέματος.
Όντως πολλοί από μας αφήνουν τον εαυτό τους στο έλεος του χρόνου και τα αποτελέσματα είναι εμφανή τοις πασι. 
Τα σωσσίβια γύρω από τη μέση αντικαθιστούν τους παλαι ποτέ φεττωμένους κοιλιακούς στους άντρες και τη μέση δακτυλίδι στις γυναίκες. Τα μαλλιά αραιώνουν σιγά σιγά μπορεί και εν ριπή οφθαλμού. Γυναίκες ατημέλητες με μαλλιά ξεθωριασμένα από βαφές του παρελθόντος, όπως επίσης νύχια με απομεινάρια από μανικιούρ κλπ κλπ κλπ.
Συμφωνώ ...δεν είναι ωραίο θέαμα ...είναι αποκρουστικό.. κλπ κλπ
Εντούτοις κανένας δεν ξέρει τι οδήγησε τον άλλο σε αυτή την κατάσταση... μπορεί να είναι και η αδιαφορία ..δεν λέω... μπορεί να ναι και η αίσθηση του "έδεσα το γάρο μου"
Όμως ...ερωτώ.. 
 Αν κάποιος/α ....έχει δικό του πρόσωπο που ασθενεί σοβαρά και μέρα με τη μέρα σβήνει...Έχει έννοια αν θα ξεβαψει νύχια ή αν δεν έβαψε τα μαλλιά του?
 Αν κάποιος/α έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και βάζει κιλά αβέρτα φταίει ..που επάχυνε?? Προσωπικά, έτυχε να πίνω κάποια φάρμακα και έβαλα πέραν των 10 κιλών και δεν έχαννα δράμι. Τώρα που δεν τα πίνω έχασα τα κιλά αυτά χωρίς καν δίαιτα. 
Αν ...έππεσε αφραγκία ..και δεν υπάρχει γρόσι για περιττά έξοδα τι να γίνει?

Λέεις φίλη μου ότι η κοπελα στο χωρο αναμονής ήταν ατημέλητη  κι ο άντρας ήταν μια χαρά. Αν η γυναίκα για οποιοδήποτε λόγο είχε κατάθλιψη ...εν νομίζω να χεν συναίσθηση του πως φαίνεται, ούτε αν παίζει το μάτι του αντρός της κλπ... και δεν είναι απομακρυσμένο ενδεχομενο η καταθλιψη...γιατί τα ποσοστά εχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Μιλώ έτσι διότι κρινω εξ ιδίων... γεννώντας  μωρά μεμιάς... έβαλα 30 κιλά... στα 25 μου α! Όσο τζαι να θέλω δε θα γίνω ..εν εννοώ όπως ήμουν πριν...αλλά σε μιά μέση κατάσταση.
Η τζοιλιά μου η μαραμμένη ...όσο λεπτή τζαι να μαι..πάλε μαραμμένη εννα μείνει...τζαι μεν μου πεις για κοιλιοπλαστική...διότι ούτε για το ρεύμα εν φκαίνουμε. Μεν μου πεις για γυμναστήριο διοτι ΔΕΝ ΣΩΝΝΝΩ!!!
Αμα βουράς 3 μωρά και πάεις και δουλεια  κι έχεις τόσες υποχρεώσεις...όπως όλος ο κόσμος βεβαια...το μόνο που θέλω να κάμω για τον εαυτό μου είναι να ψοφήσω ανενοχλητη σε μια γωνιά του σπιτιου.Ακόμα τζαι για να κάμεις μπάνιο εν ψυχολογικός καταναγκασμός ...αφου εν σώνεις να ταράξεις το κορμί σου.
Η ψυχολογική μου κατάσταση μετά που τόση πίεση...τζαι πιστεύκω τζαι πολλών άλλων ..εν τέτοια που πραγματικά έσιει φορές που δεν με νοιάζει ούτε τι θα φορέσω ..μα ούτε τζαι πως φαίνομαι, ούτε πως ακούομαι.
Τα ίδια πιστεύκω τζαι για τους άντρες...αν τζαι πολλές φορές οι άντρες τη σκεμπέ έχουν την που αναισθησία..τζαι ενώ απαιτούν που τις γυναίκες τους να εν εμφανίσιμες, οι ίδιοι δεν κάμνουν καμιά προσπάθεια για να γίνουν οι ίδιοι εμφανίσιμοι.
Αυτά! Ευχαριστώ ...κάτσετε ...μην σηκώνεστε

23 σχόλια:

  1. Τατσα αγαπημενη συμπλογκερ τζαι αρφη της γρουτας (δαμε θωρω την παντοφλια που μου ερχεται) δεν αντιλεγω οτι μπορει να υπαρχει λογος που ενας αντρας η γυναικα αφηνεται. Μπορει να ειναι ο καθημερινος αγωνας οι εννοιες μια αρρωστια.
    Αλλα στις περισσοτερες φορες και κυριως συμβαινει με τους αντρες θα ξενοκοιταξουν. Ποσα παραδειγματα 50αρηδων να πουμε που η γυναικα εκαμνε θυσιες για το σπιτι ή τα μωρα της και ο αλλος εγυριζε με τη μια τζαι την αλλη; Να μεν πω με ρωσσιδες γιατι θα με πουν ρατσιστρια...
    Και να καμω μια προβλεψη. Τωρα που οινγυναικες μορφωνουμαστε περισσοτερο δουλευουμε μπορουμε και χωρις τους αντρες θα δεις ολο και περισσοτερες 45αρες 50αρες να χωριζουν τζαι να βρισκουν αλλο που θεωρουν καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άντρες κάμνουν τα επειδή εν αθκιασεροί...τζαι μεν μου πεις ότι οι ρωσσιδες ελιμπιστήκαν τα καλλη του 50αρη τζαι δει του κυπραιου σκεμπετζη

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω τζαι με τες 2 σας (εν ιξερω αν το προσεξετε, εππεσα σε μιαν αδρανεια αυτες τες μερες - μαλλον φταιουν οι καραολοι που εν επρολαβα να φαω [εφαν τους ουλλους η Τατσα τζι ο Γρουτος - εν ριπη οφθαλμου]).

    Αλλα, ρε Μανα, αν ξενοκοιταξει ο αντρας μου εν ναιν προβλημα! Σημαινει απλα οτι εβρωμησεν το γαιμα του τζαι θελει τες πατσαρκες του (λεμε τωρα)...

    Προβλημα ειναι αν ξενοπηδηξει! Πιστευκω ενας αντρας για να φτασει σε ετσι σημειο ειναι ανευθυνος, ηλιθιος τζαι το μονο του ενδιαφερον ειναι το πουλλι του. Εν τοιαυτη περιπτωσει, ενας τεθκοιος αντρας, θα σε απατησει - εν τελει - οπως τζι αν εισαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαμε διαφωνώ ... δηλαδή αν δεν καθεσαι του αντρα σου ποττε , τζαι μιαν εσιεις πονοτζιεφαλο, μιαν περιοδο, μια τζιενκιές ..εν σημαινει εν ανευθυνος...αλλα οτι οδηγείς τον σε μια πράξη τετοια...διοτι ειμαστε τζαι ανθρωποι τζαι εχουμε πάθη.
      Αν ο αντρας μου γραφει με επι καθημερινης βάσεως τζαι εν μου δια ότι προθυμα διω τζαι δειχτεί μου αλλος που μου τα δια ...εεεε συγνώμη εν τζζαι ειμαι το κτηνό του αντρος μου

      Διαγραφή
    2. Περιμένω απάντηση της Γρούτας τζαι να δω τες αδερφές να μαλλώνουν με την καλή έννοια χα χαχα.

      Διαγραφή
    3. Ρε μα εν τζαι για το... "κατσιμο" που εμιλουσαμεν.
      Εν αλλο, μεγαλο κεφλαιο τζεινο.
      Εμιλουσαμεν για τον χρονο τζαι τα σημαθκια που αφηνει πανω μας, για το σασμα, την ριζα των μαλιων, τα νυσhια... εν ναι?

      Αν δεν σαζουμαι τζαι εν του καθουμαι τζιολας τζαι παει με αλλη, πριν του "σπασω το κεφαλι", θα του δοκω 1-2 ελαφρυντικα :D

      Διαγραφή
    4. εσυ αέρφι ανάφερες το ξενοπήδημα.. και έδωκα του μιαν επιστημονικής φύσεως επεξήγηση

      Διαγραφή
  3. οκ κάποιοι απλά έχουν κάποια προβλήματα, αλλά κάποιοι απλά δεν τους κόφτει! εν ξέρω, συμφωνώ ότι δεν μπορείς να είσαι και μοντελάκι άμα βουράς συνέχεια αλλά εν μπορώ να φανταστώ ότι αφήνουμε και γίνουμε έτσι. στο κάτω κάτω μεν βάψεις το νύχι άμα δεν φτάνεις, καλυτερα φυσικό και περιποιημένο, πέρνα μια βαφή στο χρώμα σου το φυσικό να μεν φκαίνει ρίζα, και όσην ώρα θέλεις να ντυθείς μαύρη και γέριμη τόση θέλεις να ντυθείς αξιοπρεπώς! και ισχύει και για τους άντρες, άλλο να είσαι φεττωμένος-ντάξει εν γίνεται, άλλο να είσαι με 9 μηνών σκεμπέ, κάτι πάει χ ρε παιδί μου, μια μέση κατάσταση. εν μπορούμε να κυκλοφορούμε ντυμένοι σαν τες desperate housewives-φτου γαμώτο ιντα ωραία εννα ήταν-αλλά και το άλλο άκρο εν το καταλάβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι φίλη μου! Μάυρη τζαι γέριμη ντύνεσαι ΔΚΙΟ ΠΠΑΛΙΈς.
      Διότι για να ντυθείς κόσμια...μπαινεις στι διαδικασία να σκεφτείς ..τούτο πάει με τζιήνο?? οι εν παν οι μπότες...παν τα μποτακια...οι η τσέντα τουτη εν πασσέ κλπ...Αρα εν ψυχολογικός καταναγκασμός.
      Ενώ το μαύρη τζαι γέριμη εν τοιαύτη περιπτώσει ακούεται χάρμα

      Διαγραφή
    2. τότε απλά πετάσσεις τα ρούχα σου τα μαύρα και γέριμα και εν έχεις! i do that εν έχω φόρμες, ούτε αγοράζω, ούτε πιζιάμες ξεφτισμένες πετάσσω τες. so i dont have a choice! :P ναι i know ειμαι λλίο tragic-im single :P

      Διαγραφή
  4. Είναι κοινά παραδεχτό νομίζω ότι το μάτι των αντρών παίζει όποια και να έχουν δίπλα τους. Να θυμηθούμε τον Seal που απάτησε την Heidi Klum??? και άλλα παραδείγματα. Επομένως θεωρώ έτερο εκάτερο. Άρα διαφωνώ με την προσέγγιση περιποιούμαι τον εαυτό μου για να μην με κερατώσει και κυρίως με το ότι αν δεν περιποιούμαι καλά να πάθω που μαζί με τον περίδρομο τρώω και κανένα κέρατο μέσα μέσα.

    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γεια σου!
      Αν περιποιησαι τον εαυτο σου για να μην σε κερατωσει, το καμνεις για λαθος λογους!
      Ετσι πιστευκω :)

      Διαγραφή
    2. Τα πάντα εν θέμα ψυχολογίας ...δλδ πρέπει να ντύνεσαι καλά ...πρωτα για σένα για να σου αρέσκεις.. για να τονώσεις το είναι σου.. τζαι τους άλλους ...στα παφτά σου ...σορρυ για τες εκφρασεις μου...προσπαθώ να μαι όσο πιο εκλεπτυσμενη μπορώ

      Διαγραφή
  5. Αν μου επιτρέπεται να παρέμβω... Καταρχάς η Χάιντι απάτησε τον Σέαλ με τον σωματοφύλακα της! ;) Εγώ θα συμφωνήσω με την Τάτσα... Δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιά φάση είναι κάποιος και για ποιόν λόγο αφήνει τον εαυτό του να πέσει κάτω από τα στάνταρς της εποχής και δη της μέσης Κυπραίας. Μερικές φορές κρατιέσαι με τα δόντια να κάνεις τα βασικά και να επιβιώσεις εσύ και η οικογένεια σου. Παίζει το να μην έχει λεφτά για κομμωτήριο, να μην έχεις χρόνο να αφιερώσεις στα νύχια σου (έστω και για το βερνίκι σε φυσικό χρώμα), να μην έχεις βοήθεια από μαμάδες πεθεράδες και να τρέχεις όλη μέρα χωρίς να παίρνει ανάσα… Μπορεί να θέλεις και για πολλούς λόγους να μην μπορείς… Η κούραση μιας μέρας που σε διαλύει σε όλα σου είναι ένας οδοστρωτήρας που σε κάνει θέλεις μόνο να κλίσεις τα μάτια σου. Και εδώ δεν αναφέρω τις αρρώστιας ή άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος. Προσωπικά στην ωραία φάση υπογονιμότητα-ορμόνες-ενέσεις-10 κιλά-ψυχικό και σωματικό τραλαλά είχα και τα σχόλια του κόσμου ότι παραμέλησα τον εαυτό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην βγει το όνομα της καημένης της Heidi παραθέτω από τον εκπρόσωπο του Seal διευκρίνιση:

      "Seal would like to clarify that he was not implying his wife was cheating on him while they were together," said the statement. "But rather he was pointing out that they are separated and the divorce is not final so they are legally still married."

      Από: http://www.huffingtonpost.com/2012/09/02/heidi-klum-seal-divorce-cheated-bodyguard-martin-kristen_n_1850379.html

      Διαγραφή
    2. Έτο ρε! Μόνο η Ωραία Ελένη μπορεί να με καταλάβει πραγματικά τι εννοώ...διοτι επερασε και περνά ακριβώς ότι περνώ. Δεν ξέρεις τι παρηγοριά μου δίνει ..που δεν νιώθω ουφο σε τούτη τη κερκιδα... τζαι ότι τελοσπαντων τουτα που προσπαθώ να πω είναι μια πραγματικότητα που αν μη τι αλλο ..την αντιμετωπίζουν αρκετοί..

      Διαγραφή
  6. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνώ ουσιαστικά και με τους άλλους πιο πάνω... απλώς η προσωπική παρακμή του καθενός είναι τελικά πράμα... προσωπικό και μερικές φορές όλοι μας σχολιάζουμε χωρίς να ξέρουμε τί κρύβει ο καθένας στην ζωή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζείνο που θέλω να πω ότι στο τέλος της ημέρας είμαστε ο φρουρός του εαυτού μας. αν δεν μας υπερασπιστούμε εμείς, υπάρχει περίπτωση να μεν το κάμει κανένας άλλος. η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, που κακά τα ψέματα η καλή εμφάνιση μετρά, πέραν του ότι μας κάμνει να αισθανόμαστε πιο όμορφα, πρώτα με τον εαυτό μας τζαι μετά με τους άλλους.

    για μένα είναι σημαντικό το θέμα, χωρίς να γίνομαι επιφανειακή. αρέσκει μου να θωρώ ότι αρέσκω του άντρα μου, αρέσκει μου να μην περνώ απαρατήρητη. και αν με λίγο κόπο μπορώ να το πετύχω, γιατί να μεν αφήσω κάτι άλλο στην άκρη ή να ζοριστώ για να το κάμω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εν τζαι διαφωνώ μαζι σου κορη συμφωνώ διχως αλλο.. απλα προσπαθω να πω οτι οι περιστασεις πολλες φορές εν βοηθουν διοτι πιεση εξουθενωνει μας.
    Ασε που λαλεις να μεν περνας απαρατηρητη στον αντρα σου κλπ...
    Τζαι δαμε παιζει τζαι πινει νερο...διοτι μπορει για τους αλλους ουλους να μεν περνας απαρατηρητη αλλα για τον αντρα σου να περνας.Σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε εγώ διαφωνώ εντελώς με την Μάνα. Απλώς επειδή σε μικρότερο βαθμό από την Τάτσα (που έχει τα τρίδυμα!!) είδα τί σημαίνει να έχεις δύο μικρά βρέφη και να μην ξέρεις τί σου γίνεται και να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να επιβιώσεις΄σημειώνω πως περνάς από τη φάση αυτή θέλεις δεν θέλεις...δηλαδή δεν σε νοιάζει ούτε μπορείς να αλλάξεις πως φαίνεσαι... θα ακουστώ μπανάλ αλλά πρέπει να το ζήσεις για να αντιληφθείς... σιγά σιγά αντιλαμβάνεσαι ωστόσο πως έχει σημασία ειδικά για σένα κάποια πράματα να τα φροντίζεις... είναι θέμα φιλαρέσκειας... απλώς ακόμα και τώρα που τα πράματα είναι πιο ομαλά με τα μωρά και νομίζω φροντίζω πια πολύ την εμφάνιση μου δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος... ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά...ίσως επειδή και κάποια πράματα που περνάς σου αφήνουν πολλά σημάδια που δεν τα κρύβει ο καλλοπισμός. Αν η μητρότητα για κάποιες από εμάς ήρθε μέσα από τόσο αγώνα δεν με νοιάζει αν η παράπλευρη απώλεια είναι το κομμωτήριο...ίσως αυτό προσπαθούμε να πούμε με την Τάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα εχρειάστηκε να γίνουν τα μωρα 7 χρονων για να ξεφυγω που τη φάση της μαυρης τζαι γέριμης ..τζαι να μαι σε αυτην της απλά αποδεκτής

      Διαγραφή

Tatsokounoushmas