Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μια φούντωση μια φλόγα....

Ρε παιδί μου τούτο το συναίσθημα που νιώθω την ώρα που κοντέφκω του χωρκού είναι ανεπανάληπτο
Δεν αντέχω πανω που 2 βδομάδες μακριά που το χωρκό μου...οι άλλοι πως τα καταφέρνουν τζαι ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους χωρίς κανένα αίσθημα απώλειας.

Την ώρα που έρκουμαι Πάφο ...τζιαμέ στην Πέτρα του Ρωμιού που θωρώ τΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΗ απεραντοσύνη, αννοίει η καρκιά μου όπως το μαρούλλι... όπως το τριαντάφυλλο, νιώθω ελεύθερη...νιώθω ατέλειωτη...να τολμήσω να πω αθάνατη?

Νιώθω πολλά τυχερή που έχω 2 χωρκά ουσιαστικά να πηαίνω, το δικό μου τζαι του αντρός μου. Τζαι τα μωρά μου εν τυχερά που χουν παππούδες στο χωριό, που θα παν διακοπές στο χωριό (ναι μάμμα εννα την καταλύσεις μόλις κλείσουν τα σχολεία). που θα κάμουν Χριστούγεννα και Πάσχα στο χωριό.

Ειμαι παραδοσιακή  χωρκάτα  αρέσκουν μου οι φλαούνες, τα λουκάνικα, τα φκιόρα μες τα βαρελια τα σιερένα, τα διπλοκάμπινα, οι ποϊνες, οι τσούρες, οι καραόλοι, τα σπίθκια με ξωπόρτι, με ξύλενα δοκάρκα, τα πιθάρκα, τα πιλά, τα χόρτα, οι όρνιθες, τα ακάμωτα, η χωρκάτικη διάλεκτος, ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής....Κάποτε πιστεύκω ότι είμαι παιδί του 1860..

Το πρόβλημα είναι ότι πολλα πράματα που κάμνω τωρά εν θα μπορούσα να τα κάμνω τότε...

Ας πούμε που ήταν να βρω ηλεκτρονικό τσιάρο τότε...τζαι άτε τζαι έβρισκα που ήταν να τον πίννω τζαι να μεν με φκάλουν στη μούττη του καννιού>?

Πως θα ΄'εκαμνα φραπέ ...τζαι που θα επάγωννα το νερό να κάμω παγάκια?? 

Που θα εφόρουν τες μποτες μου τες UGGS( immitation) μες τα πιλά?

Πως θα έμπαινα στο διαδίκτυο τζαι άτε τζαι έμπαινα ήταν να μιλώ με τη γειτόνισσα τη Παρασσιέφκα για τα νέα του χωρκού? Αν εμπήκαν τα ψουμιά? Αν μου φύλαξεν προζύμι?
(Ήταν να βάλλω τζαι ρεμαϊντερ στο φέϊσμπουκ για το πότε εν των ψυχών για να κάμω μνημόσυνο τζαι να θωρώ τον τζαιρό να ξέρω πότε εν θα βρέσιει για να  συνάξω τες ελιές, τα τεράτσια κλπ) .

Τζαι που να φορήσεις κροκς μες το μαχαλλα τζαι να μεν γενείς ρεζίλι?

Εσού αέρφι ίντα που λαλείς? Που σαι Παριζιάνα?? του ΎΨθωνα?

4 σχόλια:

  1. Εν ειμαι που τον Υπθωνα! Αλλα τζαι να ημουν τζαι τουτοι ξερουν που... πιλα, πυθαρκα, ξωπορτια, λουκανικα, φλαουνες κλπ οποτε εν θα εξεφευγα που ολλ ταϊμ κλασσικ κλιμα του χωρκου :Ρ

    Η επομενη αναρτηση σου πρεπει να εχει τιτλο: Μια χωρκατισσα στην Λακαταμια :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. ασε που εννα εμ τζαι μελλοντικη επιλογη του κοσμου λογω κρισης

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι καθολου κακη ιδεα. απλα εν νιωθω χωρκατισα μες τη λακαταμεια εν ουλλοι που χωρκα αλλωστε

      Διαγραφή

Tatsokounoushmas