Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

24ωρη άδεια και παραλειπόμενα

Επειδή βαρκούμαι , είπα να γράψω τίποτε.
Τ    Ι   Π   Ο    Τ   Ε



Εδούλευκα εψές τζαι είπα να κάτσω σπίτι σήμερα...1η φορά όμως εν εχω δουλειές πχ καθάρισμα, σιδέρωμα, λογαριασμούς για πληρωμή ...διότι κόφκει ο νους μου.
Έπιασα άδεια μόλις ετέλειωσε η δική του άντρα μου...αν μη τι αλλο ..επλέρωσεν τους λοαρκασμούς.

Το μόνο που έκαμα ήταν να πάω στο σχολείο για συγκέντρωση γονέων (νέες μόδες).
....Και αρχινά η δασκάλα ...να διαβάζετε με τα μωρά σας και να κάθεστε μαζί τους να τα επιβλέπετε και να το κάμνετε σε στυλ παιχνίδι  (μιας τζαι η μέρα έσιει 56 ώρες ..) , να τους δίνετε χρόνο για διάλειμμα να μην κουράζονται και να αγχώνονται (επειδή είμαστεν αθκιασεροί), να τους δείχνετε τη γραμματική να την εμπεδώσουν και τα σημεία στίξης... (χαλλόου η δουλειά σου ποια ένει?)

Συμφωνώ με τη δασκάλα και στες υποδείξεις της εάν βεβαίως η μόνη μας ασχολία σαν γονείς ήταν να μεριμνούμε μόνον για την εκπαιδευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Τις προάλλες η συγκεκριμένη τους έβαλε τόσα πολλά μαθήματα που εδιάβαζε το μωρό μου που τες 1330 έως τες 2130 με ένα διάλειμμα 20 λεπτών για μεσημεριανό και 1 ώρα που χρειάστηκε να πάει στον οδοντίατρο. Καταρχήν μιλούμε για μωρό Γ' Δημοτικού!!!!(συν αλλα 2 που έχω πάλε Γ δημοτικού αλλα σε διαφορετικά τμήματα..)
Η δασκάλα δεν έδωσε το λόγο στους γονείς για να αναφέρουν κάποιες διαπιστώσεις ή τελοσπάντων απόψεις και παρατηρήσεις σαν γονείς. Εγώ όμως καθότι τριβιτζιασμένη που το παραπάνω γεγονός της λέω:
-Εάν μου επιτρέπετε..τα μωρά χρειάζονται και κοινωνική μόρφωση πλέον των παραπάνω. Ένας άνθρωπος για να διαμορφώσει χαρακτήρα χρειάζεται να κοινωνικοποιείται, να έχει χρόνο να κάμνει κάτι που τον χαλαρώνει ...όπως να δει τηλεόραση, να κάμει χειροτεχνία..οτιδήποτε. Όταν του βάζετε τόσα μαθήματα όπως την τάδε μέρα το μωρό κουράζεται, χάνει το ενδιαφέρον του για μάθηση και την αυτοσυγκέντρωση του."
- Έχετε απόλυτο δίκαιο (θίχτηκε διακριτικά) αλλά δεν έχω αντιληφθεί για πότε μιλάτε.
(το θετικό συμφώνησαν και οι υπόλοιποι γονείς, εκάμναν μου κερκιδα)
Της εξήγησα και μου λέει
- Ξέρετε δεν έχω ευθύνη για το τι μαθήματα βάζουν οι άλλοι δάσκαλοι.
- Μα αφού είστε η υπεύθυνη τμηματος σαφώς και είστε υπεύθυνη. Βάζετε τους ενα μάθημα εσείς να μπορουν να βάζουν και οι αλλοι. Οχι 5 θέματα εσείς και από ένα οι αλλοι σύνολο 10 για ένα 8χρονο.
Τέλοσπαντων τα φόρησα όι πως φταίει η γυναίκα που προσπαθεί ..αλλά παν μέτρον άριστον.
Στο κάτω κάτω εν τζαι σχολάνουν ουλλοι 1430 και έχουν αφθονο χρόνο. Δηλαδή η κοπέλα που δουλεύκει μέχρι της 6-7 το βράδυ, πότε να δει τα μωρά της , ποτε να τους μαϊρεψει πότε να τους διαβάσει. Άσε που εν έχουν ούλλοι βοηθεια από γονείς και υπηρετικό προσωπικό.
Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές ρε παιδί μου, η κρίση επηρέασε ουλους τους τομείς του ανθρώπινου συστήματος. Ψυχολογία, στομάσια, μυοσκελετικά.
Έχει άτομα που κάμνουν 2 δουλειές για να επιβιώσουν, με ποια όρεξη να ρτουν βράδυ να διαβάσουν των μωρών και να τους κάμνουν μάθημα σε στυλ παραμυθάκι για να μεν βαρκούνται.

Άσε που μπορεί εγώ να μαι αμπάλατη ή να μεν τέλειωσα το σχολείο και να μεν ξέρω να καθοδηγήσω το μωρό μου και στο τέλος να το μπερδέψω!(Ειδικά με τους νέους τρόπους διδασκαλίας νιώθω ότι εν έκατσα ποττέ σε θρανίο)

Διερωτούμαι κατά πόσον τούτα ούλα τα πλαστικά φακελάκια που ζητούν Α3 Α4 Α5, κάτι μαξιλαράκια για να κάθουνται χαμέ, κουθκιά για τέχνη/μαθηματικά κλπ, εν τόσο αναγκαία που πρέπει εγώ κάθε λλιο να σταματώ τες δουλειές μου για να πηαίννω στον τουρκομαχαλλα να τα αγοράζω, ειδικά αμα εν μου φκαίνει οικονομικά ο μήνας.

Ξέρω τι σκέφτεστε...ο καθένας με το πόνο του.. Αλλά ρε παιδί μου...με πνίγει το δίκιο!





8 σχόλια:

  1. oi daskaloi zioun se allo kosmo opos jeroume oloi

    pou tus pio kakomathimenous tu dimosiou, oi parapano en kathisterimenoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νταξ εν τζαι θέλω να κατηγορήσω τη συγκεκριμένη ομάδα, διότι πιστευκω προσφέρουν πολλα πράματα. Εν συμπεριφορες και εξτριμ τακτικές που με ενοχλουν

      Διαγραφή
  2. "Δηλαδή η κοπέλα που δουλεύκει μέχρι της 6-7 το βράδυ, πότε να δει τα μωρά της , ποτε να τους μαϊρεψει πότε να τους διαβάσει. Άσε που εν έχουν ούλλοι βοηθεια από γονείς και υπηρετικό προσωπικό."
    Πές τα χρυσόστομε! Όι εσύ της Ελληνικής, ο άλλος που τα λαλεί καλά. Τεσπα εκατάλαβες εσύ.

    Να σου πω τζιαι welcome back οξά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε μα ξέρω? είμαι όπου φυσά ο άνεμος ..τζαι πόψε φυσά πολλα

      Διαγραφή
  3. Μαζί σου, αν τζιαι ακόμα εν συμπάσχω!
    Εγώ γυρεύκω που τα τωρά ποια εν τζείντα σχολεία στα οποία εδοκιμάσαν για ένα χρόνο να μεν βάλλουν homework τζιαι είχαν θετικά αποτελέσματα τζιαι αν το συνεχίζουν.
    Στη θέση σου είμαι σίουρη ότι θα της έλεα τα ίδια, τζιαι αν εσυνέχιζεν τούντο φκιολί, θα εδίουν άδεια του μωρού μου να πηαίννει αθκιάβαστο. Χέστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε΄΄εσιεις δικαιο αλλα νοιάζει σε τζαι το πως νιώθει το μωρο σου. Πχ αν πααινει αδιάβαστο εννα νιώθει διαφορετικό τζαι εννα εσιεις αλλα προβλήματα. Ασε τα μωρα εν πανεπιστήμιο. Οτι κάμεις έσιει αλλου αντίκτυπο

      Διαγραφή
  4. Στο τελευταιο μερος της αναρτησης σου θελω να προσθ(ή χ)εσω "δωρεαν παιδεια" μισhι μου!!! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μανα μου εν τζαι ισοπεδώνω την προσπάθεια της κοπελλας. Τούτη ενομισε οτι με την πιεση εννα πετυχει παραπανω πραματα...σιουρα η πιεση εν καλλυτερη που μια αδιαφορη δασκαλα.
      Απλα λέω παν μέτρον αριστον

      Διαγραφή

Tatsokounoushmas