Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πότε θα κάνει ξαστεριά

Δουλεύει συνεχώς, στη δουλειά στο σπίτι. Ξυπνά απ τις 530 κάθε μέρα και πρέπει να ντύσει  τρία παιδια που τους φωνάζει να ξυπνήσουν κι αυτά αρνιούνται πεισματικά.
Όταν επιτέλους καταφέρουν να βρεθούν στην κουζίνα για την καθιερωμένη γαλοποσία, τη διαδικασία διαμοιρασμού των σαντουιτς, τη διαδικασία φορέματος φουτερ, σάκκου, κασκόλ, γαντιών, κάμνει κουράγιο ..κουράγιο ..υπομονή να τα κάνουν όλα αυτά με το πάσο τους και χωρίς την αίσθηση του χρόνου. Σημειωτέον ότι πρέπει 645 να χουν ήδη φύγει απ το σπίτι για το σχολείο.
Όταν επιτέλους τους αφήνει στο σχολείο ξεκινά μια διαδρομή διάρκειας 30 έως 40 λεπτών για να πάει δουλειά, που έπρεπε να είχε φτάσει μισή ώρα πριν.
Σπάνια χρησιμοποιεί την άδεια της επειδή είναι λίγη και θέλει να την χρησιμοποιά για ότι προκύψει, πχ καμιά τράπεζα για πληρωμή λογαριασμών, καμιά αρρωστια μωρού ή οτιδηποτε άλλο.
Μετά από παρέλευση έξι μήνων αποφάσισε να πάει κομμωτήριο...ναι ..σκεφτείτε πως υπάρχουν άλλες που πάν μέχρι και 3 φορές τη βδομάδα. Έβαλε άδεια ..χαρούμενη που δεν θα ξυπνούσε στις 530 ...αλλά στις 0630 και θα 'χε μια μέρα για τον εαυτό της κι όχι για δουλειές.
Τα σημάδια φάνηκαν απ το πρωί...το ένα παιδί έκανε εμετό...Του λέει " Να σ αφήσω σπίτι γιατί αν δεν είσαι καλά στο σχολείο δεν θα μπορώ να σε πιάσω" και  ο λόγος ήταν διότι δεν γίνεται να ΄σαι σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάνοντας ανταυγιες στο κομμωτήριο και να φύγεις στα μισά. Το παιδί λέει "όχι δεν θέλω να χάσω την εκδρομή¨
Στο κομμωτήριο καθώς ήταν, τηλεφωνά η δασκάλα και λέει ότι είχε κάνει 6 φορές εμετό και το αλλο παιδι άρχισε κι αυτό να παραπονιέται.
Ευτυχώς τέλειωνε απ το κομμωτήριο εκείνη την ώρα και τους πήρε απ το σχολείο.
Φτάνοντας σπίτι πύκνωσαν τα συμπτώματα και για τα δυο παιδιά, με γκρίνιες. Αναγκαστικά έπρεπε να λήψει και την επόμενη...και δεν ξέρει ακόμα πόσο θα πάρει γιατι έχει ακόμα ένα παιδί που δεν κόλλησε.
Κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο αντιλαμβάνεται πως σχεδόν όσες φορές πήρε άδεια ...πάντα κάτι συνέβαινε.

11 σχόλια:

  1. τούτη εν πολλά ζάβαλι μου κατάσταση. τζαι εν ηξέρω αν τη λυπούμαι. να μάθει να κάμνει πράματα τζαι για τον εαυτό της.
    κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει
    μονάχος βρες την άκρη της κλωστής
    λαλεί το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανα μου κορη, τα μωρουθκια μου!
    Εν τζαι φανταζομαι να μας εκολλησετε τζι εμας το Σαββατο? ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περαστολααα στα μωρά σουυ τάτσα τζαι καλή υπομονή:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Δέχομαι να μου προσέχετε τζαι κανένα για κανενα δκιο χρονια τζαι μετά βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά στα μωρά. Ελπιζω να γλιτωσει τουλάχιστον ο ένας. Τουλάχιστον δειχνει κατανόηση ο μάστρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nai endiaferei me tziai mena to thema tou mastrou! Perastika tziai kales ypomones!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείχνει εν δείχνει εγώ εννα λείπω. Δείχνει ενιγουέι.Απλά εν θέλω να γεράσω τζαι να νιώθω τύψεις ότι εν εκαμα το καθήκον μου σαν μανα για τη δουλειά. Ενννα μου πει κανενας μπράβο νομίζεις??
    Εν τζαι ρωτώ τους αν εν ενταξει να λείπω. Απλά λαλώ τους "εννα λείπω" τζαι ετέλειωσεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάνα είναι μόνο ΜΙΑ! .... εγώ! κι η μάμα μου... ατε κι η πεθερά μου! ουυυ καλάν... τζι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κόρη το εσκέφτουμουν το πρωί ότι σου απάντησα πολλά κατζιάρικα. συγνώμη. ενόμιζα ήταν που τζείνες τις ιστορίες σου με τ ηθικό δίδαγμα. άσε που έγραψα το σχόλιο η ώρα 9 τη νύχτα μετά που πήρα ένα βουνό δουλειά σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα κόρη μεταξύ μας συγνώμες δεν χωρούν.Όλοι μια προβληματική οικογένεια είμαστε...εδώ, εκεί, παντού.
      Αλοίμονο να απολογούμαστε για τες λαφαζανοαπαντήσεις που δίνουμε στες λαφαζοαναρτήσεις μας.

      Διαγραφή

Tatsokounoushmas